Scopul cercatarii noastre a fost sa indentificam cunostintele tinerilor cu privire la sarbatorile traditionale si importate, celebrate in Romania. De asemenea am dorit sa aflam parerile tinerilor despre importanta si semnificatia acestor obiceiuri si in ce masura sunt acestea sarbatorite de catre localnici.
Am incercat sa analizam conceptiile care au reiesit in urma rezultatelor finale ale chestionarelor. Proiectul nostru a fost conceput ca un semnal de alarma pentru prevenirea uitarii obiceiurilor traditionale romanesti.
De indata ce studentii au aflat despre proiect, au fost curiosi si au vrut sa ne vada proiectul si sa ne ofere sfaturi. In final au fost multumiti de ceea ce am realizat si au recomandat proiectul nostru si studentilor de la alte scoli.
Suntem convinsi ca proiectul nostru va schimba ceva in comunitate, reamintind si informand atat tinerii cat si varstnicii despre traditiile si obiceiurile noastre. Speram ca acestea vor fi promovate atat la o scara nationala, cat si la una internationala.
Speram ca eforturile initiativei noastre vor inspira stundetii si alti membri ai orasului sa porneasca noi proiecte inovative. De fapt, proiectul nostru a facut deja o diferenta, schimband modul in care proiectele scolare sunt vazute de catre autoritatile locale si demonstrandu-le ca elevii trebuie luati in serios.
Am fost foarte multumiti sa vedem ca dupa ce am inceput sa vorbim oamenilor despre proiect, din ce in ce mai multe usi au inceput sa se deschida si am reusit si realizam o munca de cercatare adevarata.
O multime de oameni ne-a ajutat in realizarea proietului. Colaboratorii ne-au oferit noi idei si posibile link-uri unde sa gasim noi informatii pentru proiect. Vrem sa multumim in special profesoarei de informatica, Gabrila Coaja, coordonatoare a proiectului, profesoarei de engleza Circiu Loredana, profesorilor de arte Dimitrie Roman si Bujdei Ancuta si profesoarei de psihologie Narcisa Botic. |